Cara menyambungkan printer

Kongsikan tips berkaitan abetopup disini..
Post Reply
abetopup
Site Admin
Posts: 23
Joined: Thu Jun 27, 2019 11:56 pm

Cara menyambungkan printer

Post by abetopup » Fri Jun 28, 2019 9:55 am

Assalamualaikum dan hai..

Kat sini saya nak kongsikan cara menyambungkan printer ke aplikasi abetopup.

Cara2 menyambungkan printer ke telefon bimbit anda. (Langkah ni cuma perlu dilakukan sekali sahaja)
1:> Mula2 ON kan printer.
2:> Kemudian masuk setting telefon anda dan cari pilihan 'BLUETOOTH' dan tekan ON.
3:> Bila dah ON, tekan pulak SCAN.. Tuunggu beberapa saat, satu 'DEVICE' akan muncul
4:> Pilih 'DEVICE' tersebut dan masukan pin '1234'.
5:> Setelah pin berjaya dimasukan, 'DEVICE' tersebut akan naik keatas di ruangan 'PAIRED DEVICE' di telefon anda.
6:> Itu sahaja, anda dah berjaya sambungkan printer ke telefon anda!.

Cara2 nak print dari aplikasi semasa membuat pembelian.
1:> Masuk aplikasi abetopup
2:> Lakukan transaksi yang ingin anda lakukan.
3:> Tunggu transaksi anda berjaya.
4:> Bila dah berjaya, cari '3 GARIS' di sebelah atas bahagian kanan.
5:> Tekan dan pilih 'SEARCH FOR PRINTER', satu menu akan muncul, pilih printer yang anda sambungkan tadi.
6:> Butang 'PRINT' akan muncul, tekan je butang tu untuk print. Siap!

Cara2 nak print bagi transaksi yang telah dilakukan.
1:> Masuk aplikasi abetopup.
2:> Tekan '3 GARIS' kat sebelah atas di bahagian kanan.
3:> Pilih 'RELOAD STATUS' kemudian 'TRANSACTION HISTORY'
4:> Cari transaksi yang ingin anda print
5:> Bila dah jumpa, tekan butang 'BERJAYA'.
6:> Tekan '3 GARIS' di sebelah atas bahagian kanan dan pilih 'SEARCH FOR PRINTER', satu menu akan muncul, pilih printer yang anda sambungkan tadi.
7:> Butang 'PRINT' akan muncul, tekan je butang tu untuk print. Siap!

BLUETOOTH PRINTER BOLEH DIBELI DISINI

Tutorial video:



Ada masalah atau cadangan berkaitan? Reply je topic ni.
Lampiran
P2.jpeg
P2.jpeg (46.68 KiB) Melihated 3716 times
WhatsApp Image 2019-06-29 at 12.46.40 AM.jpeg
WhatsApp Image 2019-06-29 at 12.46.40 AM.jpeg (30.08 KiB) Melihated 3771 times

Post Reply